Katunski put Tatarija, Misa i Greben

Ovaj put je nastavak katunskog put Granični visovi, koji vas vodi još dublje u Prokletije. Takođe je i veza između Via Dinarica i Vrhova Balkana, dvije staze poznate i na međunarodnom nivou, pa u slučaju da pješačite duž Via Dinarica staze, na primjer, možete malo i skrenuti i poći katunskim putem i na taj način dobiti priliku da upoznate posebnu kulturu nomadskih naselja, a i da probate najbolje sireve koji se mogu naći u Crnoj Gori.

Ovaj katunski put istražuje egzotične vrhove Mise, Grebena i Tatarije a pored toga što daje mogućnost da se vide katuni, on pokazuje i predivne a još uvijek neistražene djelove Prokletija. Duž puta ćete naići na nekoliko skrivenih glečerskih jezera, koja čak ni mještani nisu istražili do kraja.

Bezbjedonosne preporuke:  Iako staza prolazi kroz nekoliko katuna, ostatak teritorije je apsolutna divljina i nećete sresti puno ljudi usput. Što dublje ulazite u planine, slabiji će vam biti signal na mobilnom telefonu. Zato vam molimo da budete oprezni, nemojte putovati sami, uvijek je sigurnije u društvu. Koristite GPS uređaj ili mobilni telefon sa nekom oflajn verzijom mapa, da budete sigurni da ste na pravom putu.

FOTOGRAFIJE SA RUTE
ISTRAŽI MAPU
Download file: Katun Road Tatarija Misa Greben.gpx

OSTALE TEMATSKE RUTE

Podijelite ovu stranicu

Menu