Jugozapadna biciklistička staza

Maršruta: Peć – Loxha – Llozhan – Strellc i Ulët – Isniq – Dečane – Dečanska klisura – Kozhnjer – Zalli Rupes – Bogiqe prelaz

 Ova staza počinje u centru Peći i prolazi kroz sela duž ravnice Dukagjini, dugačka je nekih 20 km dok se ne stigne do Dečanske klisure, gdje počinje planinski dio putovanja, nastavlja se do prolaza Bogiqe, čija je visina 2100 m sa punim panoramskim pogledom na dečansku ravnicu.  Krajnja tačka ove staze je trostruka granica između Kosova, Crne Gore i Albanije, a odatle se nastavlja crnogorskom stranom staze.

  •  Dužina: 46,97 km
  • Težina: Srednja – odgovarajuća za rekreativne amaterske bicikliste svih generacija i posjetioce koji su u dobroj formi.
  • Etape: Staza je podijeljena na dvije etape i vodiči preporučuju da se prelazi u periodu od dva dana, gdje ćete imati priliku da odmorite i prenoćite u pansionima koji se nalaze u živopisnim selima duž staze.
  • Atrakcije: Mjesta kulturne baštine bogata starim kamenim kućama (Kula) duž staze od Peći do Dečana, panoramski pogled na sela razasuta po ravnici, pogled na Prokletije, Dečanska klisura, manastir Dečani, pogled na Prokletije u Crnoj Gori i Albaniji, itd.
FOTOGRAFIJE SA RUTE
ISTRAŽI KARTU
Download file: Biking Trail 1 - North-West - AM KS.gpx

OSTALE BICIKLISTIČKE RUTE

Podijelite ovu stranicu

Menu